Κλείσιμο

Η Ελισάβετ «σε δύσκολη θέση» μετά την πρόσκληση Τραμπ στη Βρετανία

Σε πολύ δύσκολη θέση έβαλε τη βασίλισσα της Αγγλίας η απόφαση της Τερέζα Μέι να προσκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα σύμφωνα με επικεφαλής του Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε επιστολή του προς την εφημερίδα The Times o Λόρδος Ρίκετς ανέφερε πως η απόφαση αυτή της Μέι ήταν πρόωρη.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Βρετανοί έχουν υπογράψει το κείμενο για την ακύρωση της επίσκεψης Τραμπ στη χώρα. Τη Δευτέρα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στο διάταγμα του Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για όσους έχουν υπηκοότητα ή διπλή υπηκοότητα από το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

Ο Ρίκετς, ο οποίος ήταν μόνιμος γραμματέας στο Υπουργείο Εξωτερικών από το 2006 μέχρι το 2010, είπε ότι ήταν πρωτοφανές να γίνεται επίσημη πρόσκληση σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ από το πρώτο κιόλας έτος του στον Λευκό Οίκο. Αμφισβήτησε αν ειδικά ο Τραμπ αξίζει αυτής της ιδιαίτερης μεταχείρισης.

«Θα ήταν πολύ πιο συνετό να περιμένουμε να δούμε τι είδους πρόεδρος είναι ο Τραμπ και ύστερα να τον καλέσουμε. Τώρα η Βασίλισσα έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση», είπε.

Καμία ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί για την επίσημη επίσκεψη του Τραμπ όμως τέτοια γεγονότα συχνά περιλαμβάνουν διαμονή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και φιλοξενία από τη βασίλισσα.
Πηγή: skai.gr