Εβδομαδιαία λίστα με εγκλήματα παράτυπων μεταναστών ζητά ο Τραμπ

Την έκδοση εβδομαδιαίας λίστας με τα εγκλήματα που διαπράττουν παράτυποι μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο ενός εκ των δύο διαταγμάτων που υπέγραψε χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που εκδόθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, ο κατάλογος με τα εγκλήματα θα δημοσιεύεται για την «καλύτερη ενημέρωση» των πολιτών σχετικά με «απειλές για τη δημόσια ασφάλεια».

Το διάταγμα προβλέπει επίσης την πρόσληψη 10.000 επιπλέον υπαλλήλων στις υπηρεσίες μετανάστευσης και την μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για περιοχές που δεν συμμορφώνονται πλήρως με τη μεταναστευτική νομοθεσία.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως, ο κ. Τραμπ δήλωσε στο δίκτυο NBC πως οι παράνομοι μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά δε θα πρέπει ν' ανησυχούν για ενδεχόμενη απέλασή τους.

«Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν' ανησυχούν. Θα έχουμε διαμορφώσει την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό, μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Τραμπ εστίασε επανειλημμένα σε εγκλήματα λαθρομεταναστών, ενώ στην αρχή της καμπάνιας του είχε προκαλέσει αίσθηση με την τυφλή δήλωσή του ότι οι Μεξικανοί που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δολοφόνοι και βιαστές.

Το δεύτερο διάταγμα που υπέγραψε ο κ. Τραμπ αφορά την κατασκευή αντιμεταναστευτικού τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της χώρας.
Πηγή: skai.gr