Ιταλία: Ακόμα τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια του ξενοδοχείου

Ακόμα τρία πτώματα κατάφεραν να εντοπίσουν οι διασώστες στα βυθισμένα ερείπια του ξενοδοχείου στην κεντρική Ιταλία το οποίο πριν από μια εβδομάδα καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα.

Συνολικά οι νεκροί που έχουν εντοπιστεί είναι 21 ενώ 8 ακόμα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Από τα ερείπια βγήκαν ζωντανοί 11 άνθρωποι ενώ τη Δευτέρα εντοπίστηκαν ζωντανά και τρία κουταβάκια αναπτερώνοντας τις ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων που ολοένα εξανεμίζονται.

Από τις 18 Ιανουαρίου οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για να κατανοήσουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα χτυπήσει το εθνικό πάρκο Γκραν Σάσσο και προκαλέσει αυτή τη φονική καταστροφή.

Επιπλέον έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία με τον αρμόδιο εισαγγελέα να εξετάζει εάν κατά την κατασκευή και την ανακαίνιση του ξενοδοχείου ελήφθησαν υπόψη οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι.

«Είμαστε περήφανοι για τους διασώστες μας, πρόκειται για υποδειγματικούς πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γερουσία της Ρώμης.

«Μιλάμε για έντεκα χιλιάδες άτομα τα οποία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να σώσουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «έγινε κάθε προσπάθεια από ανθρώπινης, τεχνικής και οργανωτικής πλευράς για να εντοπισθούν και να σωθούν οι αγνοούμενοι».

Ο Τζεντιλόνι ανέφερε, επίσης, ότι στο ξενοδοχείο Rigopiano δούλεψαν και δουλεύουν διακόσιοι άνθρωποι μέλη των σωστικών συνεργείων.

Σε ό,τι αφορά την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της χώρας, εξήγησε ότι στην φάση σφοδρότερης κακοκαιρίας δημιουργήθηκε πρόβλημα σε 117.000 οικογένειες, αλλά τώρα οι βλάβες έχουν σχεδόν όλες αποκατασταθεί.

«Αν υπήρξαν ευθύνες και καθυστερήσεις, είναι σωστό να εντοπισθούν από τις δικαστικές έρευνες. Η κυβέρνηση δεν φοβάται την αλήθεια», είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Τόνισε, όμως, ότι «συμμερίζεται την αναζήτηση της αλήθειας, αλλά όχι την βούληση για αποδιοπομπαίους τράγους και τιμωρούς, διότι η Ιστορία, συχνά, μετατρέπει πολύ γρήγορα τους τιμωρούς σε αποδιοπομπαίους τράγους».
Πηγή: skai.gr