Χίθροου: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της ομίχλης

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου εξαιτίας της ομίχλης, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

"Η ομίχλη εξακολουθεί να καλύπτει το νοτιοανατολικό τμήμα (της Αγγλίας) και περιορίζει ξανά σήμερα την ορατότητα στο Χίθροου", δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

"Το Χίθροου το οποίο λειτουργεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99% των ικανοτήτων του, δεν διαθέτει χώρο στον προγραμματισμό του για την καθυστέρηση πτήσεων, γι'αυτό ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα σήμερα στο ταξίδι τους", πρόσθεσε.

Περίπου 100 πτήσεις από τις 1.300 ακυρώθηκαν σήμερα, έπειτα από τον ίδιο αριθμό ακυρώσεων στις οποίες είχαν προχωρήσει χθες οι αρχές του αεροδρομίου και πάλι λόγω της ομίχλης.

Το Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, εξακολουθεί να μην υφίσταται μεγάλες συνέπειες από την ομίχλη με μόνον δύο πτήσεις να έχουν ακυρωθεί σε αυτό, εκ των οποίων μόνον η μία λόγω της ομίχλης, ενώ χθες είχαν ακυρωθεί περίπου 10 πτήσεις σε αυτό.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου κάλεσε ωστόσο τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται σχετικά με τις πτήσεις τους από την αεροπορική τους εταιρεία και από τον ιστότοπο του αερολιμένα.
Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office, έχει εκδοθεί "σοβαρή" προειδοποίηση για το σύνολο της Αγγλίας με εξαίρεση το βορειοανατολικό τμήμα της, η οποία θα ίσχυε ως τις 11:00 GMT (13:00 ώρα Ελλάδος)
Πηγή: skai.gr