Στόχος των βομβιστών αυτοκτονίας στο Ζάβεντεμ ήταν Αμερικανοί και Εβραίοι

Στόχος των βομβιστών αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους που επιτέθηκαν στις 22 Μαρτίου 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν επιβάτες που ταξίδευαν προς τις ΗΠΑ αλλά και Εβραίοι σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων πηγών προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έρευνα που διενεργείται από τη βελγική πλευρά έχει συμπεράνει σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή ότι ένας βασικός στόχος ήταν το μηχάνημα που κάνει το check in για λογαριασμό μιας αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Οι βελγικές αρχές υποψιάζονται επίσης ότι πιθανότατα στο στόχαστρο ήταν και όσοι ταξίδευαν προς το Ισραήλ και πρόσθετο στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό είναι και το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου που δείχνει έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας να καταδιώκει Εβραίους, δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις .

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και βομβιστές αυτοκτονίας Νατζίμ Λααχραουί και Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί σκότωσαν 16 ανθρώπους στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ. Περίπου μία ώρα αργότερα, ο αδελφός Μπακραουί, ο Χαλίντ, επιτέθηκε σε σταθμό του μετρό κοντά στο αρχηγείο της ΕΕ, σκοτώνοντας άλλους 16.

«Ξέρουμε ότι ήθελαν να στοχεύσουν τους Αμερικανούς», δήλωσε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είναι σαφές ότι είχαν αρκετά συγκεκριμένους στόχους», πρόσθεσε.

Η ίδια πηγή σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν και το σημείο του check-in της πτήσης προς Ισραήλ, ανέφερε: «Ξέρουμε ότι έχουν μεγάλη εμμονή με τους Ισραηλινούς».

Η πιθανότητα να είχαν στο στόχαστρο και Ρώσους ταξιδιώτες χρειάζεται επίσης να διευκρινιστεί είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι στις επιθέσεις των Βρυξελλών υπήρχαν απώλειες από τουλάχιστον 30 εθνικότητες αλλά οι ερευνητές καθώς και οι πηγές πιστεύουν ότι οι βομβιστές στο Ζάβεντεμ είχαν συγκεκριμένους στόχους.
Πηγή: skai.gr