Κλείσιμο

Πεντάγωνο: Δεν κάνουμε επιδρομές με την Ρωσία στη Συρία

To αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε τις αιτιάσεις της Μόσχας, ότι έγιναν συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι η Ουάσιγκτον έδωσε στη Μόσχα τις συντεταγμένες τοποθεσιών όπου βρίσκονταν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ.

«Το υπουργείο Άμυνας δεν συντονίζει αεροπορικές επιδρομές με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία», σχολίασε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, με αποκλειστικό σκοπό να αποφεύγονται επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών των δύο κρατών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ είπε πει νωρίτερα πως η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Αν υπάρχει μια δυνατότητα να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με οποιαδήποτε χώρα, είτε αυτή είναι η Ρωσία είτε κάποια άλλη, και αν έχουμε εθνικό συμφέρον στο θέμα αυτό, τόσο ασφαλώς θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: skai.gr