Μεξικό: Εντοπίστηκαν 12 ακρωτηριασμένες σοροί σε τουριστική πόλη

Η αστυνομία στο Μεξικό εντόπισε τις σορούς 12 ανθρώπων το Σαββατοκύριακο, στην τουριστική πόλη Μανσανίγιο, στα δυτικά της χώρας.

Επτά ακρωτηριασμένες σοροί βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου
σε ταξί που είχε εγκαταλειφθεί σε δρόμο που συνδέει την πόλη Μανσανίγιο, στην Πολιτεία Κολίμα, με τη Σιουατλάν, στην Πολιτεία Χαλίσκο. Σύμφωνα με τις αρχές, στο σημείο βρέθηκε και ένα μήνυμα υπογεγραμμένο από το ισχυρό Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο .

Την Κυριακή τα ημίγυμνα πτώματα άλλων πέντε ανθρώπων εντοπίστηκαν σε θαμνώδη έκταση στην ίδια περιοχή, φέροντας σημάδια που αποκαλύπτουν πως «είχαν βασανιστεί» πριν εκτελεστούν, σύμφωνα με πηγή της τοπικής αστυνομίας. Κατά την ίδια πηγή, και σε αυτήν την περίπτωση βρέθηκε η υπογραφή του Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Οι αρχές αναφέρουν πως τους τελευταίους έξι μήνες ο αριθμός των δολοφονιών που πιστεύεται ότι οφείλονται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέσα τους κόλπους της συγκεκριμένης συμμορίας καταγράφει μεγάλη αύξηση. Η συμμορία εκτιμάται πως έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 50 εκατ. δολάρια από την εγκληματική της δράση.

Πηγή: skai.gr