Ο Τραμπ υπέγραψε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την άμεση αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την συμφωνία TPP (Trans-Pacific Partnership) στην οποία πέρα των ΗΠΑ συμμετείχαν οι: Αυστραλία, Μπρουνέι, Ιαπωνία, Καναδάς, Χιλή, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Περού, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ .

Η συγκεκριμένη συνθήκη υπεγράφη στις 4 Φεβρουαρίου το 2016 στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και έχει στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενθάρρυνση της καινοτομίας, την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Στη συγκεκριμένη συμφωνία δεν συμμετείχε η Κίνα.

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την επαναφορά της «Mexico City Policy» σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ σταματούν τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ που τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων  Η συγκεκριμένη πολιτική είχε για πρώτη φορά ψηφιστεί από τον Ronald Reagan, καταργήθηκε από τον Bill Clinton για να την επανενεργοποιήσει ο George W. Bush και καταργήθηκε εκ νέου από τον Μπαράκ Ομπάμα. 

Το επιτελείο του αμερικανού Προέδρου σημείωσε επίσης πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση για την NAFTA (North American Free Trade Agreement) η οποία έχει υπογραφεί ανάμεσα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.
Πηγή: skai.gr