Εκτροχιασμός τρένου με 39 νεκρούς στην ανατολική Ινδία

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Ινδία όταν εννέα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν σύμφωνα με την αστυνομία.

Το εξπρές τρένο Hirakhand το οποίο κατευθυνόταν από την Jagdalpur στην Bhubaneswar εκτροχιάστηκε περίπου στις 23:20 ώρας Ινδίας κοντά στο σταθμό Kuneri, στην πολιτεία Andhra Pradesh, περίπου 30 χλμ από την πόλη της Rayagada.

«Η επιχείρηση διάσωσης έχει σχεδόν τελειώσει», δήλωσε ο J.P. Mishra, επικεφαλής αξιωματικός δημοσίων σχέσεων στην Ανατολική Ακτή Σιδηροδρόμων, ο οποίος έχει δικαιοδοσία στην περιοχή που συνέβη ο εκτροχιασμός.

«Η προτεραιότητά μας είναι να αναλάβουμε τη φροντίδα των τραυματισμένων επιβατών και να τους παρέχουμε την κατάλληλη θεραπεία στα νοσοκομεία. Ψάχνουμε τώρα όλα τα βαγόνια για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει άλλος τραυματίας», πρόσθεσε. 

Δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του εκτροχιασμού αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας σύμφωνα με τον Mishra ο οποίος ανέφερε ότι οι έρευνες θα διαλευκάνουν την υπόθεση.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ινδία καθώς δεν γίνεται συντήρηση στον απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Παρά τα μεγάλα κενά ασφαλείας ο σιδηρόδρομος αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς καθώς επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Καθημερινά μετακινούνται περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr