Φραγκίσκος: «Βλέποντας και κάνοντας» με τον Τραμπ

Την πρόθεσή του να μην εκφράσει γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ πριν δει συγκεκριμένες πολιτικές του εξέφρασε την Κυριακή ο πάπας Φραγκίσκος.

Την περασμένη Παρασκευή ο ποντίφικας προέτρεψε το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να καθοδηγείται από ηθικές αξίες, φροντίζοντας τους φτωχούς και τους παρίες κατά τη θητεία του.

«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Δεν θέλω να προτρέχω και να κρίνω πρόωρα τους ανθρώπους» διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais.

«Θα δούμε πώς θα δράσει, τι θα κάνει, και τότε θα αποκτήσω άποψη. Αλλά να φοβάσαι ή να χαίρεσαι εκ των προτέρων για κάτι που μπορεί να συμβεί δεν είναι, κατά την άποψή μου, σοφό. Θα ήταν σα να ήμασταν προφήτες που προβλέπουν καταστροφές» τόνισε.

Στη συνέντευξή του ο Φραγκίσκος προειδοποίησε ακόμη τους Ευρωπαίους για τον κίνδυνο του λαϊκισμού, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη με τη δεκαετία του ’30 όποτε προσέτρεξαν σε «μεσσίες» για να επιλύσουν την οικονομικοπολιτική κρίση και κατέληξαν σε πόλεμο.

«Σε καιρούς κρίσης, χάνουμε την κρίση μας (…) γι’ αυτό λέω πάντα: μιλάτε μεταξύ σας, μιλάτε ο ένας στον άλλον» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr