Λιβύη: Έκρηξη κοντά σε πρεσβείες στην Τρίπολη

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Τρίπολη πίσω από την αιγυπτιακή πρεσβεία και κοντά στην ιταλική πρεσβεία σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που εξερράγη ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες. 

Το αυτοκίνητο εξερράγη πίσω από την αιγυπτιακή πρεσβεία, η οποία είναι κλειστή, και περίπου δύο δρόμους μακριά από την ιταλική πρεσβεία.

Δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε πως δεκάδες αξιωματούχοι της ασφάλειας έχουν αποκλείσει με τα οχήματά τους τους δρόμους γύρω από το σημείο της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, μέσα στον Ιανουάριο, η Ιταλία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που άνοιξε εκ νέου την πρεσβεία της στην Τρίπολη. 

Οι περισσότερες χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους το 2014 και στις αρχές του 2015, μετά τις σφοδρές μάχες και επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη.

Δεν είναι γνωστό ποιος ευθύνεται για την έκρηξη καθώς η Τρίπολη θεωρείται το έδαφος πολλών παραστρατιωτικών ομάδων οι οποίες αντιτίθενται στην κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την οποία η Ιταλία υποστήριξε σθεναρά. 

Πηγή: skai.gr