Ινδία: Ανοίγει ξανά ο δρόμος για τις απαγορευμένες ταυρομαχίες

Η ινδική ομοσπονδιακή κυβέρνηση με εκτελεστικό διάταγμα άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στη νότια πολιτεία Ταμίλ Ναντού παρακάμπτοντας την απαγόρευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι ταυρομαχίες θεωρούνται άθλημα στην Ινδία  και το τελετουργικό που αποτελεί μέρος του τοπικού φεστιβάλ της Ταμίλ Ναντού. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απαγόρευσε το άθλημα το 2014, λόγω της ινδικής νομοθεσίας που στοχεύει στην πρόληψη της κακοποίησης ζώων.

Η κυβερνητική αυτή κίνηση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την κλιμακούμενη ένταση που εκδηλώθηκε στην Ταμίλ Ναντού λόγω των διαδηλώσεων ενάντια στην απαγόρευση των ταυρομαχιών. Οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η απαγόρευση αποτελεί ασέβεια για τον πολιτισμό της Ταμίλ και πρέπει να ανατραπεί.

Ο κυβερνήτης της Ταμίλ Ναντού ενέκρινε το εκτελεστικό διάταγμα που επιτρέπει τη συνέχιση της παράδοσης που είναι γνωστή ως «Jallikattu».

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Ταμίλ Ναντού δήλωσε ότι η εκτελεστική διαταγή στοχεύει να εξασφαλίσει την «επιβίωση και την ευημερία των ιθαγενών της φυλής και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων».


Πηγή: skai.gr