Έκρηξη σε προσφυγικό καταυλισμό στη Συρία με τέσσερις νεκρούς

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν σήμερα Σάββατο όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στον καταυλισμό προσφύγων Ράκμπαν ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα με την Ιορδανία σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι ζουν στο στρατόπεδο Ράκμπαν το οποίο αποτελεί σπίτι για πρόσφυγες και επαναστατικές ομάδες που καταπολεμούν τόσο τον πρόεδρο Μπάσαρ αλ-Άσαντ όσο και το Ισλαμικό Κράτος. Μεταξύ των επαναστατικών ομάδων που μένουν στο στρατόπεδο είναι η ισχυρή Τζαις αλ Ισλάμ η οποία μάλιστα πέρυσι είχε γίνει δύο φορές στόχος στο σημείο αυτό.

Η Ράκμπαν βρίσκεται σε μια περιοχή της ερήμου στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, κοντά στα εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους το οποίο βλέπει εχθρικά την κυβέρνηση της Συρίας, της Ιορδανίας αλλά και τις αντάρτικες ομάδες. 

Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει από το 2015 μεγάλο μέρος του εδάφους του στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να επεκτείνει και να εδραιώσει την παρουσία της στην κεντρική και ανατολική Συρία με εκστρατείες στην Παλμύρα και στην Ντειρ αλ Ζορ.
Πηγή: skai.gr