Κλείσιμο

Κρεμλίνο για Τραμπ: Διχασμός άνευ προηγουμένου στις ΗΠΑ

«Η αμερικανική κοινωνία αντιμετωπίζει έναν άνευ προηγουμένου διχασμό που δεν προωθεί την ανάκτηση του μεγαλείου των ΗΠΑ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vesti.

Ο ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του όπως απαιτεί το πρωτόκολλο.

Πάντως, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλύσουν μόνες τα ζητήματά τους.

«Πρόκειται για την ισχυρότερη χώρα του κόσμου που πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της μόνη της. Πάντοτε διαφωνούμε με την παρέμβαση οποιουδήποτε στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Ας συνεχίσουμε αυτή τη στάση και ταυτόχρονα να σεβόμαστε τις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων κρατών. Ας αφήσουμε τους Αμερικανούς εταίρους μας να λύσουν μόνοι τους τα ζητήματά τους» τόνισε.

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της Συρίας, ο Πεσκόφ είπε ότι είναι αδύνατον να επιλυθεί με εποικοδομητικό τρόπο η συριακή κρίση χωρίς την εμπλοκή των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr