Ο Καναδάς προσβλέπει σε επωφελή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Καναδά αισιοδοξεί ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα διαπιστώσει ότι η στενή συνεργασία της Ουάσινγκτον με την Οτάβα είναι επωφελής για τις οικονομίες και των δύο χωρών.

Ο Τραμπ, που έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) με τον Καναδά και το Μεξικό, είπε στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία ότι η κυβέρνησή του θα επιμείνει στην πολιτική του "Αγοράζω αμερικανικά" προϊόντα.

Το 75% των εξαγωγών του Καναδά πηγαίνει στις ΗΠΑ και η χώρα θα υποστεί σημαντικό πλήγμα στην περίπτωση που η νέα αμερικανική κυβέρνηση υιοθετήσει μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών.

"Αισιοδοξούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα δει ότι η συνεργασία του Καναδά με τις ΗΠΑ ενισχύει αμοιβαία τις δύο χώρες και παρέχει πραγματικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των οικονομιών μας" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόζεφ Πίκεριλ, ο εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ.

Συνεργάτες του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό έχουν συναντηθεί κατ' επανάληψη με στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για να τους επισημάνουν ότι ο Καναδάς είναι ο κορυφαίος εξαγωγικός προορισμός για 35 Πολιτείες και ότι 9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εξαρτώνται από το εμπόριο με τον Καναδά.

Ο Τριντό με άλλη ανακοίνωσή του συνεχάρη τον Τραμπ για την ανάληψη των καθηκόντων του. "Μαζί, ωφελούμαστε από το ισχυρό εμπόριο και τους επενδυτικούς δεσμούς και τις ολοκληρωμένες οικονομίες που στηρίζουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας" στον Καναδά και τις ΗΠΑ, ανέφερε.
Πηγή: skai.gr