Νέα επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις στην Ουάσιγκτον υπό τη σκιά του Τραμπ

Νέα βίαια επεισόδια εκτυλίσσονται κοντά στο κέντρο της Ουάσιγκτον ανάμεσα σε αστυνομικούς. διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, οι ταραχές λαμβάνουν χώρα λίγα οικοδομικά τετράγωνα μακριά από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η οχηματοπομοπή του κ. Τραμπ και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς ώστε να μεταβεί στον Λευκό Οίκο.

Δεν είναι γνωστό αν οι νέες ταραχές οφείλονται στην ομάδα εκατοντάδων κουκουλοφόρων που πριν την τελετή ορκωμοσίας είχε προκαλέσει βανδαλισμούς σε άλλο τμήμα της πόλης.

Νωρίτερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει προχωρήσει σε «αθρόες συλλήψεις» μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι, με το Γαλλικό Πρακτορείο να κάνει λόγο για 90 συλληφθέντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν υλικές ζημιές σε «πολλές» επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ενώ ήταν οπλισμένοι με «λοστούς, σφυριά και ασπίδες».

Τηλεοπτικά πλάνα που προβλήθηκαν νωρίτερα έδειχναν κουκουλοφόρους να καταστρέφουν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών με ρόπαλα, κρατώντας μαύρες ή κόκκινες σημαίες.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού ώστε να σκορπίσουν το πλήθος. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί και προκλήθηκαν φθορές σε περιπολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενέργειες των κουκουλοφόρων φαίνεται να έγιναν «ομαδικά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για προμελετημένα επεισόδια.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν για την ώρα κατηγορίες για πρόκληση ταραχών.
Πηγή: skai.gr