Κλείσιμο

Η Τσέλσι Μάνιγνκ ευχαριστεί τον Ομπάμα αφού της έδωσε «μία ευκαιρία»

Ευχαριστώ στον απερχόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα για την απόφασή του να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της έστειλε η Τσέλσι Μάνιγκ, ο διαφυλικός πρώην στρατιώτης που διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks δεκάδες χιλιάδες έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Ευχαριστώ Μπαράκ Ομπάμα που μου έδωσες μία ευκαιρία», δήλωσε η Μάνιγκ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Η 29χρονη Μάνινγκ ήταν κανονικά προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί το 2045, όμως θα ανακτήσει την ελευθερία της τον Απρίλιο, δηλαδή 27 χρόνια νωρίτερα.



Η απόφαση Ομπάμα να μειώσει την ποινή της Μάνινγκ προκάλεσε την οργή στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με δεδομένο ότι η απόφαση ελήφθη μόλις τρεις ημέρες πριν την αποχώρηση Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο και τη ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου χθες Τετάρτη, ο κ. Ομπάμα δήλωσε λιτά πως στην υπόθεση Μάνινγκ είχε αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Μάνιγκ, που ως άνδρας ήταν γνωστή με το πρώτο όνομα Μπράντλεϊ, είχε παλαιότερα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, λόγω των πολύ αυστηρών όρων κράτησής της.
Πηγή: skai.gr