Κλείσιμο

Δύο στρατόπεδα το ISIS στη Λιβύη κατέστρεψαν οι ΗΠΑ

Δύο στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, όπου οι τζιχαντιστές προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν, κατέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οι επιδρομές έγιναν περίπου 45 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Σύρτης, πρώην προπυργίου του ISIS στη χώρα που απελευθερώθηκε το φθινόπωρο.

Έως τώρα δεν υπάρχει απολογισμός από τους βομβαρδισμούς, όμως διαρροές σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, η επιδρομή έγινε σε συντονισμό με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης κι εγκρίθηκε προσωπικά από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Το Πεντάγωνο προσέθεσε πως οι ΗΠΑ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να βοηθήσουν τη Λιβύη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Παρά την ύπαρξη Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, η Λιβύη βρίσκεται σταθερά σε χαοτική κατάσταση εδώ και πέντε χρόνια, από το 2011, μετά την πτώση του καθεστώτος του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη, υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, κράτη της Δύσης και ορισμένες αφρικανικές χώρες, αλλά αμφισβητείται εντός της χώρας από την αντίπαλη κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη και από τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο προσέγγισε πρόσφατα η Μόσχα.
Πηγή: skai.gr