Ιταλία: Πάνω από τριάντα νεκροί σε ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα (βίντεο)

Πάνω από τριάντα άνθρωποι που διέμεναν στο ξενοδοχείο Rigopiano, βρέθηκαν νεκροί, καθώς καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από μία σειρά ισχυρότατων σεισμών που έπληξε την Τετάρτη την Ιταλία.

Το περιστατικό συνέβη στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας και συγκεκριμένα στην πόλη Farindola, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Gran Sasso, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα.

Πληροφορίες από τους διασώστες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο διασωθέντες ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες δεδομένου ότι το χιόνι στην περιοχή φτάνει σε ύψος τα δύο μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και «έριξε» τους διασώστες από ύψος.

Συγκλονίζει μάλιστα η μαρτυρία ενός εκ των δύο διασωθέντων, ο οποίος δήλωσε ότι σώθηκε επειδή τη μοιραία στιγμή βγήκε για να πάρει κάτι από το αυτοκίνητό του.



«Το ξενοδοχείο έχει ισοπεδωθεί και έχει θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χιόνι», είπε ο δήμαρχος της περιοχής, προσθέτοντας πως αν η χιονοστιβάδα έπεφτε την Κυριακή, τότε στο ξενοδοχείο θα βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα, ενώ ανέφερε ότι μέσα στο ξενοδοχείο διέμεναν και παιδιά. 

Ο δήμαρχος μίλησε για «διπλή τραγωδία», καθώς στην περιοχή επικρατεί ο χειρότερος χιονιάς εδώ και 50 χρόνια, ενώ οι χθεσινοί σεισμοί επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση.






Terremoto, valanga travolge hotel Rigopiano. "Ci sono molti morti". Due persone in salvo




Πηγή: skai.gr