Τυχαία ήταν η επιλογή του μακελάρη της Πρωτοχρονιάς από τον ISIS

Τυχαία ήταν η επιλογή του δράστη της δολοφονίας των 39 ανθρώπων στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Reina της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με έκθεση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος αρχικά του ανέθεσε να επιτεθεί σε μια περιοχή στην πλατεία Ταξίμ. Αναγκάστηκε όμως να αλλάξει τα σχέδιά του λόγω της υψηλής αστυνόμευσης στην περιοχή σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

O Ουζμπέκος στην καταγωγή δράστης ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από την τουρκική αστυνομία, είπε, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, πως οι οδηγίες του δόθηκαν από τη Ράκκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Ήρθα με σκοπό να επιτεθώ στην πλατεία Ταξίμ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ έντονα. Δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσω εκεί την επίθεση» ανέφερε.

«Μου δόθηκαν οδηγίες για να αναζητήσω ένα νέο στόχο στην περιοχή και το κλαμπ Reina φαινόταν το καταλληλότερο για την επίθεση. Εκεί τα μέτρα ασφαλείας ήτα πολύ χαλαρότερα» είπε τέλος στην τουρκική αστυνομία ο δράστης.

Πηγή: skai.gr