Κλείσιμο

Τουλάχιστον 26 νεκροί από νέες ταραχές σε φυλακή της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πολύωρες ταραχές που ξέσπασαν στις φυλακές της Βραζιλίας το Σάββατο το απόγευμα σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο νέος αριθμός των νεκρών που προκύπτει είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν είχε αρχικά αναφερθεί και μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν μέσα στα θύματα βρίσκονται και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η βία ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα μεταξύ των μελών των αντίπαλων συμμοριών στη φυλακή Αλκακούζ και τελείωσε 14 ώρες αργότερα.

Η ταραχές πιστεύεται ότι ξεκίνησαν, όταν μέλη μιας από τις ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις της Βραζιλίας επιτέθηκε στους αντιπάλους της οι οποίοι στεγάζονται σε ξεχωριστή πτέρυγα.

Πολλά από τα θύματα σύμφωνα με τους αξιωματικούς ήταν αποκεφαλισμένα ενώ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές τα περισσότερα θύματα είτε ήταν αποκεφαλισμένα είτε κάποιο άλλο σημείο του σώματός τους είχε αποκοπεί. Πολλά από τα άψυχα σώματα ρίχτηκαν σε ένα χαντάκι.

Η φυλακή Αλκακούζ έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 620 κρατούμενους, αλλά τώρα έχει περισσότερους από 1.000 με αποτέλεσμα οι συνθήκες κράτησης να είναι άθλιες.

Πηγή: skai.gr