Κλείσιμο

Ερντογάν: Η συνταγματική αναθεώρηση θα δώσει νέα πνοή στην Τουρκία

Μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια των νέων κτιρίων του τουρκικού χρηματιστηρίου ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε επίσης πως θα δίνεται η τουρκική υπηκοότητα σε οποιονδήποτε επενδύει 2 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρέθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη όπου και εγκαινίασε τα νέα κτίρια των τουρκικών χρηματιστηρίων. Μιλώντας λίγο μετά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί και με την οποία θα έχει προσαυξημένες αρμοδιότητες σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δώσει νέα πνοή στη χώρα. Χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «η συνταγματική αναθεώρηση θα κάνει την Τουρκία ισχυρότερη, θα δώσει στη χώρα νέα πνοή και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η τελική απόφαση βέβαια θα ληφθεί από τον λαό με δημοψήφισμα».

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης πως η τουρκική υπηκοότητα θα δίδεται σε οποιονδήποτε επενδύσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

Σημειώνεται πως η ένταση την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή ανέβηκε πολύ με βουλευτές να ανταλλάσσουν ύβρεις αλλά και να χειροδικούν καθώς η συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η Τουρκική Προεδρία φαίνεται να διχάζει ακόμη περισσότερο τη χώρα.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης