Απερχόμενος πρόεδρος vs νέου προέδρου: Κακόπιστες οι επικρίσεις Τραμπ

Πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά των ΗΠΑ, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, είναι η σύγκρουση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

«Οι επικρίσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών είναι πολύ κακόπιστες» τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ο μεγιστάνας, στον οποίο θα δίνουν λόγο οι υπηρεσίες αυτές αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου, έχει αμφισβητήσει επανειλημμένα την ποιότητα της δουλειάς τους και την τιμιότητά τους με τους σημερινούς επικεφαλής τους να οδεύουν προς την έξοδο . Ο Έρνεστ αντίθετα έκανε λόγο για πατριώτες που υπηρετούν τις ΗΠΑ επί δεκαετίες, είτε φορώντας στολή είτε όχι.

Πάντως ο Έρνεστ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το εάν μια αναφορά των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εμπεριείχε ατεκμηρίωτες καταγγελίες με βάση τις οποίες η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που μπορεί να της δίνουν πλεονέκτημα καθώς ο Τραμπ δεν θα ήθελε να αποκαλυφθούν.

Ο Έρνεστ ανέφερε πως η αναφορά -η οποία παρουσιάστηκε στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα- εξετάζει διάφορες τακτικές που χρησιμοποίησε η Μόσχα πέραν των κυβερνοεπιθέσεων στην προσπάθειά της να επηρεάσει, όπως επιμένει η αμερικανική κυβέρνηση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Γίνεται συζήτηση και για αυτό το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων στην αναφορά», σημείωσε ο Έρνεστ. «Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι η αναφορά την οποία συνέταξε η κοινότητα των πληροφοριών επεκτείνεται πέραν της κακόβουλης δραστηριότητας στο διαδίκτυο στην οποία επιδόθηκε η Ρωσία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος επέκρινε το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα του που έχει αναλάβει τη μεταβίβαση της εξουσίας αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που θα απαντήσουν στα ερωτήματα για τις δικές του και τις οικογενειακές του οικονομικές δοσοληψίες με τη Ρωσία.

«Υπάρχουν άφθονα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να παραθέσουν, να δημοσιοποιήσουν για να αντικρούσουν αυτούς τους ισχυρισμούς, αυτές τις καταγγελίες που λένε ότι είναι ανυπόστατες. Αλλά αρνούνται να το κάνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ. Αλλά «αυτό το είδος μυστικότητας το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει αμφιβολίες στην κοινή γνώμη», πρόσθεσε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ