Διαψεύδει το Λονδίνο ότι εξετάζει πρόστιμο για προσλήψεις μεταναστών μετά το Brexit

Αποστάσεις έσπευσε να λάβει η βρετανική κυβέρνηση από τον υπουργό μετανάστευσης Ρόμπερτ Γκούντγουιλ, που νωρίτερα δήλωσε στη Βουλή των Λόρδων ότι το Λονδίνο εξετάζει ετήσιο πρόστιμο 1.000 λιρών για κάθε ειδικευμένο μετανάστη από την Ευρωπαϊκή Ένωση που προσλαμβάνεται από βρετανική επιχείρηση μετά το Brexit.

Η δήλωση Γκούντγουιλ προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κόσμο, με κυβερνητικό εκπρόσωπο να διευκρινίζει πως η Ντάουνινγκ Στριτ δεν εξετάζει τέτοιο μέτρο.

Ο εκπρόσωπος κάλυψε τον υπουργό, διευκρινίζοντας πως τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν κι ότι δεν αναφερόταν σε επιπλέον πρόστιμο, αλλά στην ήδη αποφασισμένη εισφορά που θα επιβληθεί φέτος σε επιχειρήσεις που απασχολούν μετανάστες σε θέσεις που απαιτούν ειδίκευση.

Η εν λόγω εισφορά, που είχε αποφασιστεί επί πρωθυπουργίας Κάμερον, θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο και θα ισοδυναμεί με 1.000 λίρες ανά ειδικευμένο μετανάστη. Εξαιρούνται θέσεις που απαιτούν διδακτορικό και άτομα που από φοιτητική βίζα μεταφέρονται σε επαγγελματική βίζα.

Στόχος του μέτρου είναι να ενθαρρύνει την πρόσληψη ντόπιων σε βάρος κοινοτικών μεταναστών.
Πηγή: skai.gr