Υεμένη: Πενήντα αντάρτες και στρατιώτες νεκροί το τελευταίο διήμερο

Πενήντα πέντε αντάρτες και στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης βρήκαν τον θάνατο σε μάχες και επιθέσεις χθες και σήμερα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον στρατό και σε νοσοκομεία.

Στην περιοχή της Ντουμπάμπ, κοντά στα στενά στρατηγικής σημασίας Μπαμπ αλ Μάνταμπ, που χωρίζουν την Ερυθρά Θάλασσα από τον Ινδικό Ωκεανό, οι μάχες συνεχίζονταν σήμερα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στο στρατόπεδο Όμρι, όπου διεξήχθησαν οι περισσότερες μάχες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα στρατεύματα που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Στις μάχες αυτές σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες και 12 σιίτες αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Η κυβέρνηση διέταξε να διεξαχθεί μια επιχείρηση -άρχισε το Σάββατο- στη Ντουμπάμπ με στόχο να απομακρυνθούν οι αντάρτες από τις ακτές και ειδικά τα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, όπου θα μπορούσαν να απειλήσουν την κίνηση μέσω αυτής της κρίσιμης σημασίας για τη διεθνή ναυσιπλοΐα θαλάσσιας οδού. Στην επιχείρηση αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Στο πλαίσιο της ίδια επιχείρησης, η αεροπορία της αραβικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στοχοθέτησε την Τρίτη δύο πλεούμενα των Χούτι στο λιμάνι Σαλίφ, βόρεια της πόλης Χοντάιντα, σκοτώνοντας 31 από τους μαχητές των σιιτών, ανέφερε σήμερα αξιωματικός του κυβερνητικού στρατού.

Στην επαρχία Σάμπουα επτά κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και 12 τραυματίστηκαν από ρουκέτες Κατιούσα οι οποίες εκτοξεύθηκαν από τη Μπιχάν, τη μόνη περιοχή της επαρχίας αυτής που παραμένει στα χέρια των σιιτών ανταρτών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ