Ετήσιο πρόστιμο 1.000 λίρες για ειδικευμένους μετανάστες από την ΕΕ εξετάζει το Λονδίνο

Ετήσιο πρόστιμο 1.000 λιρών για κάθε ειδικευμένο εργαζόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που προσλαμβάνεται στη Βρετανία μετά το Brexit σκέφτεται να επιβάλει το Λονδίνο, όπως δήλωσε στη Βουλή των Λόρδων ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Ρόμπερτ Γκούντγουιλ.

Η ετήσια ποινή θα καταβάλλεται από τους εργοδότες και θα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει βρετανικές επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν ντόπιους παρά μετανάστες.

Ο υπουργός σημείωσε πως η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου σημαίνει πως οι πολίτες θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για προσλήψεις βρετανικού ταλέντου στις επιχειρήσεις, οι οποίες βασίζονται υπερβολικά στην εισροή εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό.

Ο κ. Γκούντγουιλ διαμήνυσε επίσης ότι η κυβέρνηση Μέι εξετάζει την επαναφορά και επέκταση ενός παλιού προγράμματος για ανειδίκευτους εργάτες από την ανατολική Ευρώπη που μετανάστευαν εποχικά στη Βρετανία για αγροτικές εργασίες – όπως το μάζεμα φρούτων.

Ο κ. Γκούντγουιλ ανέφερε σε επιτροπή των Λόρδων ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να εισαχθεί εκ νέου αλλά χωρίς οι ανειδίκευτοι εργάτες να προσμετρούνται στο πλαφόν μεταναστών που μπορεί να δεχτεί η Βρετανία.
Πηγή: skai.gr