Κλείσιμο

Η Ρωσία διαθέτει στοιχεία ικανά να «κάψουν» τον Τραμπ(;)

Eπίσημη ενημέρωση προς τον Ντόναλντ Τραμπ, για τις νέες προσωπικές, επιβαρυντικές πληροφορίες που έχει συλλέξει εις βάρος του η Ρωσία, προκειμένου να τον εκβιάσει, παρέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησαν χθες το βράδυ αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι ισχυρισμοί αυτοί περιέχονται σε δισέλιδο σημείωμα της αναφοράς για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές του 2016.

Αυτές οι ανεπίσημες πληροφορίες έχουν τόσο «εκρηκτικό» περιεχόμενο που ανακοινώθηκαν τόσο στον ίδιο τον Τραμπ αλλά και στον Μπαράκ Ομπάμα και τα μέλη του Κογρκέσου.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι το FBI, αλλά κι άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, εξακολουθούν να ερευνούν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ισχυρισμών σχετικά με τις πληροφορίες για τις οικονομικές και λοιπές σχέσεις του Τραμπ με Ρώσους επιχειρηματίες, αλλά κι άλλους, οι οποίοι σύμφωνα με την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν Ρώσοι πράκτορες ή δούλευαν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Μερικά από τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη δράση πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς ο βαθμός επάρκειας και αξιοπιστίας τους, ενώ το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «Πολιτικό κυνήγι μαγισσών των ΗΠΑ» τους ισχυρισμούς των ΜΜΕ, ότι οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο. Χωρίς να αναφερθεί στις ιστορίες ο Τραμπ έγραψε στο twitter «ψεύτικες ειδήσεις –ένα απόλυτο πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

Ο ιστότοπος Buzzfeed δημοσίευσε χθες βράδυ ένα ντοκουμέντο 35 σελίδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον επίμαχο φάκελο για τον Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται σήμερα Τετάρτη να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, εννέα μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Στην ομιλία του επρόκειτο να μιλήσει για τις προσπάθεια που θα καταβάλει προκειμένου να διαχωρίσει τον εαυτό του από τις επιχειρησιακές του δεσμεύσεις του και για το πώς θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που υπάρχουν για τα συγκρουσιακά συμφέροντα.

Όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ομιλία του αναμένεται να πάρει άλλες διαστάσεις. Αναγκαστικά θα περιστραφεί και γύρω από το θέμα της ρωσικής εμπλοκής -την οποία αν και ο Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται, τα δύο κόμματα στο Κογκρέσο πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη η διενέργεια έρευνας που θα ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Δημόσια δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr