Μεγάλη ταλαιπωρία για τους Λονδρέζους λόγω της απεργίας στο μετρό

Αντιμέτωποι με κυκλοφοριακό χάος βρίσκονται σήμερα Δευτέρα οι κάτοικοι του Λονδίνου καθώς οι εργαζόμενοι του μετρό αποφάσισαν να προχωρήσουν από το απόγευμα της Κυριακής σε 24ωρη απεργία.

Οι Λονδρέζοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα,ποδήλατα, πλοία και λεωφορεία για να μπορέσουν να φτάσουν στις δουλειές τους. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στους σταθμούς των λεωφορείων ενώ μεγάλοι δρόμοι μπλόκαραν από το μποτιλιάρισμα. 

Οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί λόγω της απεργίας των ενώσεων οι οποίες καταγγέλλουν τη μείωση των εργαζομένων λόγω της κατάργησης των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, TfL, ακόμα και οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν σε όλο το δίκτυο σήμερα, θα κλείσουν νωρίς, στις 19.00 το απόγευμα. Η υπηρεσία συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να έχουν ολοκληρώσει τις μετακινήσεις τους έως τις 18.00.

Τα δρομολόγια δεν θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα έως την έναρξη της βάρδιας την Τρίτη.

Η απεργία στο μετρό είναι μέρος του απεργιακού κύματος που θα χτυπήσει το επιβατικό κοινό της Βρετανίας στις αρχές του νέου έτους.

Σημειώνεται ότι ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου χρησιμοποιείται καθημερινά από 4.8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έκανε έκκληση προς τις ενώσεις των εργαζομένων του μετρό να ακυρώσουν την απεργία τους και να γυρίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το καλό των Λονδρέζων.


Πηγή: skai.gr