Αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία οι Λονδρέζοι λόγω απεργίας στο Μετρό

Αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία θα βρεθούν το πρωί της Δευτέρας εκατομμύρια εργαζόμενοι στο Λονδίνο, λόγω της 24ωρης απεργίας που άρχισαν από τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) εργαζόμενοι στο Μετρό της πόλης.

Οι περισσότεροι σταθμοί στο κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας, την αποκαλούμενη Ζώνη 1, έχουν κλείσει από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης (TfL).

Μάλιστα, σύμφωνα με την TfL, ακόμα και οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν σε όλο το δίκτυο τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν νωρίς, στις 19.00 το απόγευμα. Η υπηρεσία συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να ολοκληρώσουν τις μετακινήσεις τους έως τις 18.00.

Τα δρομολόγια δεν θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα έως την έναρξη της βάρδιας την Τρίτη.

Η ταλαιπωρία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα μέσα μεταφοράς, όπως τα λεωφορεία, που θα κληθούν να διαχειριστούν μεγάλο αριθμό επιβατών σε σχέση με το κανονικό.

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια με συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας.

«Αυτή η απεργία θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ντόπιους επιβάτες και τους τουρίστες» έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο λογαριασμό στο Facebook.

Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.
Πηγή: skai.gr