Τραμπ: Μόνο ηλίθιοι και ανόητοι θέλουν κακές σχέσεις με τη Ρωσία

Μόνον ηλίθιοι και ανόητοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι είναι προτιμότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν κακές σχέσεις με τη Ρωσία, διαμήνυσε ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Υπό τη σκιά του πορίσματος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αναφέρει ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε εκστρατεία κυβερνο-επιθέσεων και παραπληροφόρησης για να γείρει την εκλογική πλάστιγγα υπέρ του κ. Τραμπ, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας κατέστησε εκ νέου σαφή την επιθυμία του για βελτίωση των διμερών σχέσεων Ουάσιγκτον - Μόσχας.



«Έχουμε [ήδη] αρκετά προβλήματα ανά τον κόσμο, χωρίς να αποκτήσουμε ένα ακόμα», έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ τόνισε ότι επί προεδρίας του η Ρωσία θα «σέβεται» τις ΗΠΑ «πολύ περισσότερο από ό,τι τώρα», σημειώνοντας ακόμα πως «ίσως» οι δύο χώρες θα καταφέρουν να συνεργαστούν προκειμένου να λύσουν κάποια από τα μεγάλα και άμεσα προβλήματα που ταλανίζουν όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη τετραετία της θητείας του στον Λευκό Οίκο ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιδίωξε την «επανεκκίνηση» – όπως την αποκαλούσε – των σχέσεων με τη Ρωσία, όμως η προσπάθειά του κατέρρευσε λόγω της αντιπαράθεσης των δύο χωρών στην Ουκρανία και τη Συρία.
Πηγή: skai.gr