Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πότε έμαθε ο Ντέιβιντ Μπόουι ότι θα πεθάνει

Ο Ντέιβιντ Μπόουι πληροφορήθηκε ότι ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε ήταν στο τελικό στάδιο μόλις τρεις μήνες πριν από το θάνατό του, όπως αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του BBC.

Το ντοκιμαντέρ αφορά τα τελευταία χρόνια της ζωής του βρετανού σούπερ σταρ και θα προβληθεί το Σάββατο, τρεις ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του σε ηλικία 69 ετών.

Ο Μπόουι έμαθε ότι οι γιατροί θα τερμάτιζαν τη θεραπευτική αγωγή που του παρείχαν ενώ πραγματοποιούσε τα γυρίσματα για το μουσικό βίντεο «Lazarus» από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά «Blackstar».

Ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ Γιόχαν Ρενκ λέει στο ντοκιμαντέρ ότι πληροφορήθηκε μετά από τα γυρίσματα ότι εκείνες τις ημέρες ήταν που ο Ντέιβιντ Μπόουι είχε μάθει ότι θα πέθαινε – ότι «η ασθένειά του είχε κερδίσει».

Σημειώνει πάντως ότι οι σκηνές στις οποίες ο Μπόουι είναι στο κρεβάτι με δεμένα τα μάτια δεν αφορούν την ασθένειά του: «Για μένα είχε να κάνει με τη βιβλική οπτική του πράγματος, ξέρεις, τον άνθρωπο που θα ανασταινόταν και δεν είχε καμία σχέση με την ασθένεια του τραγουδιστή».

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε εν μέσω διθυραμβικών κριτικών στις 8 Ιανουαρίου του 2016 για να συμπέσει με τα 69α γενέθλια του Ντέιβιντ Μπόουι. Δύο ημέρες αργότερα ο Μπόουι πέθανε.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο