Τσαβούσογλου: Έχουμε εξακριβώσει την ταυτότητα του μακελάρη

Η ταυτότητα του δράστη που σκότωσε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης έχει ταυτοποιηθεί, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την ταυτότητά του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση, παραμένει ασύλληπτος, ενώ σήμερα η αστυνομία έχει ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις για την σύλληψή του, έπειτα από πληροφορίες ότι οικογένειες με τις οποίες είχε επαφή διέφυγαν στη Σμύρνη.

Μέχρι στιγμής στις νέες αυτές έρευνες έχουν προσαχθεί 27 άτομα ενώ όπως έγινε γνωστό βρέθηκε τηλεσκόπευτρο από όπλο ελεύθερου σκοπευτή.

Επίσης, σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τις προειδοποιήσεις που είχαν κάνει πηγές των ΗΠΑ για επιθέσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σε αυτές συμπεριλαμβανόταν η πληροφορία ότι ο ISIS σχεδίαζε αυτές τις μέρες επίθεση ελεύθερου σκοπευτή σε Κωνσταντινούπολη και 'Αγκυρα.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του δράστη κατέθεσε πώς έμαθε για την επίθεση από την τηλεόραση και πως δεν γνώριζε ούτε καν ότι ο άντρας της μπορεί να έβλεπε με συμπάθεια τον ISIS.

Το διαβατήριο με το οποίο ο δράστης έκανε είσοδο στην χώρα ήταν πλαστό. Η σύζυγός του μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στις Αρχές το πραγματικό όνομά του. 

Σε Ικόνιο και Κωνσταντινούπολη προσήχθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι κτηματομεσίτες που είχαν νοικιάσει τις κατοικίες σε τρεις οικογένειες με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές ο δολοφόνος του «Ρέινα».

Οι τρεις αυτές οικογένειες έχουν εξαφανιστεί εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι οι σημερινές επιχειρήσεις στη Σμύρνη έγιναν για τον εντοπισμό των οικογενειών αυτών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ