Eμπιστεύεται Τραμπ η Ford: Ακυρώνει project στο Μεξικό και επενδύει στις ΗΠΑ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, «παγώνει» τα σχέδια κατασκευής ενός νέου εργοστασίου -κόστους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων- στο Μεξικό.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα επενδύσει σε μία από τις μονάδες της στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, για να κατασκευάσει αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα.

Η ανακοίνωση ήρθε σε μια χρονική στιγμή που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις πιέσεις του στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να επαναπατρίσουν τα εργοστάσιά τους σε αμερικανικό έδαφος.

Η Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, φαίνεται πως εισάκουσε το μήνυμά του κι υπαναχώρησε από την απόφασή που ανακοίνωσε τον Απρίλιο να ανεγείρει εργοστάσιο στο Σαν Λουίς Ποτοσί, στο κεντρικό Μεξικό, όπου αναμενόταν να δημιουργήσει 2.800 θέσεις εργασίας και να επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει σχεδόν το 50% των χρημάτων που επρόκειτο να επενδύσει (700 εκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει τις δυνατότητες της μονάδας του Flat Rock που βρίσκεται στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr