Θέουτα: Πρόσφυγες κρυμμένοι σε αμάξι ακόμη και σε βαλίτσα! (φωτό)

Η αστυνομία συνέλαβε δύο Μαροκινούς που προσπάθησαν να περάσουν λαθραία μετανάστες σε ευρωπαϊκό έδαφος - στην πόλη Θέουτα, Ισπανικό θύλακα στη βόρεια ακτή της Αφρικής.

Οι διακινητές είχαν εξαντλήσει την ευστροφία τους, με τον ένα να έχει να έχει ουσιαστικά... "εντοιχίσει" δύο Αφρικανούς μέσα στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, και έναν άλλο να έχει κρύψει τον Αφρικανό σε… μια μεγάλη βαλίτσα.

Συγκεκριμένα, όταν η αστυνομία έλεγξε το αυτοκίνητο ένα άτομο βρέθηκε κρυμμένο στο ταμπλό και ένα άλλο στο κούφιο πίσω κάθισμα, με τις φωτογραφίες να δίνουν μια ιδέα για τις απάνθρωπες συνθήκες που δέχθηκαν να υποστούν απάνθρωπες συνθήκες για να δουν το όνειρο τους για μια καλύτερη ζωή να γίνεται πραγματικότητα.

African migrant hiding in car dashboard, 2 Jan 17 (Spanish Civil Guard photo)

Ο άνδρας και η γυναίκα, που πιστεύεται ότι κατάγονται από τη Γουινέα, χρειάστηκε να λάβουν πρώτες βοήθειες καθώς είχαν ελάχιστο αέρα για να αναπνεύσουν.

Σε άλλο περιστατικό ένας άλλος Αφρικανός βρέθηκε κρυμμένος σε μια βαλίτσα. Ο άνδρας αυτός - που πιστεύεται ότι κατάγεται από την Γκαμπόν – διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Μια 22χρονη Μαροκινή προσπάθησε να τον περάσει λαθραία στη Θέουτα, αλλά οι τελωνειακοί υπάλληλοι διέταξαν το άνοιγμα της βαλίτσας, η οποία ήταν δεμένη σε ένα καρότσι.

Car's false back seat (pic: Spanish Civil Guard)

Τα επεισόδια συνέπεσε με μια νέα προσπάθεια μαζικής εισβολής μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική στο συνοριακό φράκτη που χωρίζει τη Θέουτα από το Μαρόκο.

Πενήντα Μαροκινοί και πέντε Ισπανοί συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν 1.100 μετανάστες προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στο φράχτη για να περάσουν σε ισπανικό έδαφος.
Παρόμοιο συμβάν σημειώθηκε και στις 9 Δεκεμβρίου με πάνω από 400 Αφρικανούς μετανάστες.

Map of Spain and Morocco, showing enclaves of Ceuta and Melilla

Πηγή: skai.gr