Δάνειο 6 εκ. ευρώ παίρνει η Λεπέν από τον πατέρα της για την προεδρική εκστρατεία της

Δάνειο 6 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει από τον πατέρα της η ηγέτιδα του γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν προκειμένου να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία της για τις προεδρικές κάλπες της ερχόμενης άνοιξης στη Γαλλία, αφότου πολλές τράπεζες αρνήθηκαν να προσφέρουν δάνεια στο Εθνικό Μέτωπο.

Η κ. Λεπέν έχει προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί πολιτικά από τον πατέρα της Ζαν Μαρί, ο οποίος έχει καταδικαστεί για αντισημιτικές και ξενοφοβικές δηλώσεις. Αποκορύφωμα ήταν η απόφασή της να τον εκδιώξει από το κόμμα το 2015, με αφορμή σχόλιό του ότι οι θάλαμοι αερίων των Ναζί ήταν «λεπτομέρεια» στην Ιστορία.

Ωστόσο, μόλις τέσσερις μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η κ. Λεπέν υποχρεώθηκε να καταφύγει εκ νέου στον πατέρα της, σε μία κίνηση που εκθέτει τη συνεχιζόμενη σύνδεσή της με την «παλιά γενιά» του Εθνικού Μετώπου.

Τα χρήματα θα προέλθουν
από το ταμείο Cotelec, που έχει ιδρύσει ο Ζαν Μαρί Λεπέν προκειμένου να συγκεντρώνει δωρεές για τη χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος.

Σημειώνεται πως το 2014 η κ. Λεπέν είχε δανειστεί 9 εκατομμύρια ευρώ από ρωσική τράπεζα, η οποία όμως στη συνέχεια κατέρρευσε.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις θέλουν την κ. Λεπέν να περνά στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπου όμως αναμένεται να ηττηθεί από τον υποψήφιο των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν.
Πηγή: skai.gr