HΠΑ: Οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Ουάσιγκτον

Την Ουάσιγκτον εγκατέλειψαν την Κυριακή οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Oι διπλωμάτες επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος με προορισμό τη Μόσχα. 

“Το αεροπλάνο απογειώθηκε, όλοι έχουν φύγει” ανέφερε χαρακτηριστικά το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την υπηρεσία ενημέρωσης της πρεσβείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την απέλαση των 35 Ρώσων διπλωματών ως αντίποινα για τις κυβερνοεπιθέσεις σε Δημοκρατικούς στην προεκλογική περίοδο, ενώ επέβαλε και περιορισμούς σε δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απέλαση Αμερικανικών διπλωματών από τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι θα καθορίσει τη στάση του, βάσει των ενεργειών του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ πάντως, εξέφρασε και πάλι το Σάββατο τις αμφιβολίες του αναφορικά με τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr