Κλείσιμο

Με το ίδιο νόμισμα απαντά η Ρωσία στις ΗΠΑ - Σχέδιο απέλασης 35 διπλωματών των ΗΠΑ

Σχέδιο - απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ να απελάσει 35 ρώσους διπλωμάτες ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας πως και η χώρα του θα απελάσει τον ίδιο αριθμό αμερικανών διπλωματών.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο χωρών ξεκίνησε χθες, όταν η αμερικανική κυβέρνηση, με αφορμή τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά την περίοδο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, με την απέλαση 35 ρώσων διπλωματών. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι έχει συστήσει τις απελάσεις προς τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ είπε επίσης ότι θα πρέπει να απαγορευτεί στους διπλωμάτες η διαμονή στην πρεσβεία αλλά και η χρήση της αποθήκης της. 

Ο Λαβρόφ είπε ότι 31 διπλωμάτες θα αφαιρεθούν από τη ρωσική πρεσβεία στη Μόσχα, και τέσσερις από το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι ο Πούτιν έχει αποδεχθεί την πρόταση από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά χθες το Κρεμλίνο προανήγγειλε ότι θα προβεί σε αντίποινα για την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να τιμωρήσει τη Ρωσία για ένα αδίκημα που επισήμως η χώρα αποποιείται ότι έπραξε.




Πηγή: skai.gr