Κλείσιμο

Οι Ιταλοί φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Πολλοί Ιταλοί πολίτες επιλέγουν Χριστουγεννιάτικες διακοπές εντός συνόρων, υπό τον φόβο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, τη στιγμή που τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα έχουν αυξηθεί, κυρίως σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο και των έκτακτων μέτρων ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη οι Ιταλοί ανησυχούν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 27% των ερωτηθέντων αποφάσισε να μην περάσει τις γιορτές στο εξωτερικό για να μην εκτεθεί σε τυχόν κινδύνους. Μάλιστα το ποσοστό όσων αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν εκτός Ιταλίας για λόγους ασφαλείας ανεβαίνει στο 41% στην περίπτωση των νέων, ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών.

Μεγάλο ποσοστό του ιταλικού λαού θεωρεί πως οι μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες είναι πλέον σαφώς πιο επικίνδυνες απ' ότι τα μικρά αστικά κέντρα και τα χωριά. Το 80% από τα 11,5 εκατομμύρια πολιτών, που τις ημέρες αυτές επέλεξε να ταξιδέψει, διάλεξε προορισμούς εντός Ιταλίας. Φυσικά, ένας ακόμη λόγος είναι και το οικονομικό.

Η πλατεία του Αγ. Πέτρου στη Ρώμη δεν είναι πλέον προσπελάσιμη με αυτοκίνητο. Το 75% των Ιταλών φοβάται ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, μπορεί να ακολουθήσει κι άλλη, σε κάποια ιταλική πόλη. Με πιθανότερους στόχους τις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου.

Πάντως, είναι αδύνατον να προσεγγίσει κάποιος με αυτοκίνητο την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Στα πλαίσια δε των αυξημένων μέτρων ασφαλείας γύρω από το Βατικανό είναι ισχυρότατη η παρουσία της αστυνομίας, των καραμπινιέρων αλλά και των στρατιωτών.

Πηγή: skai.gr