Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα, ελεύθεροι όλοι οι όμηροι

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη αεροπειρατεία στη Μάλτα, σε αεροπλάνο της Afriqiyah Airways, με 118 επιβαίνοντες.

Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά από σωματικό έλεγχο, όμως δήλωσε μέσω Twitter o μαλτέζος πρωθυπουργός Ζοζέφ Μουσκά.



Νωρίτερα, είχαν απελευθερώσει τους 109 επιβάτες και όλα τα μέλη του πληρώματος, χωρίς να υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματίες.

Οι αεροπειρατές νωρίτερα απείλησαν να ανατινάξουν το αεροπλάνο, υποστηρίζοντας πως είχαν στην κατοχή τους χειροβομβίδα. Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν οι δράστες ήταν όντως οπλισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, ένας αεροπειρατής είχε δηλώσει πως είναι ηγέτης κόμματος που στηρίζει τον νεκρό λίβυο δικτάτορα Μουαμάρ Γκαντάφι.

Δεν είναι σαφές τι ήθελαν να πετύχουν με την αεροπειρατεία ή εάν είχαν αιτήματα, όμως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν τις δράστες να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Μάλτα αλλά και να έχουν ζητήσει την αποφυλάκιση γιου του νεκρού δικτάτορα.

Το Airbus A320 εκτελούσε κανονικά εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη, με προορισμό την πρωτεύουσα Τρίπολη, όμως οι δράστες το κατεύθυναν στη Μάλτα.

Κάποιες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, όμως σε γενικές γραμμές η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί.


Πηγή: skai.gr