Σχεδόν 90 άμαχοι νεκροί από «τουρκικούς βομβαρδισμούς» στη Συρία

Τουλάχιστον 88 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται 24 παιδιά. Η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η Αεροπορία της πραγματοποίησε τις επίμαχες επιθέσεις.

Στόχος των βομβαρδισμών ήταν η πόλη αλ-Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, την οποία οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και εβδομάδες.

Οι πλέον πολύνεκρες επιδρομές έγιναν την Πέμπτη, αφήνοντας πίσω τους 72 νεκρούς. Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν την Παρασκευή, προκαλώντας το θάνατο ακόμα 16 αμάχων.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως πρόκειται για την πιο αιματηρή τουρκική επίθεση από τότε που η Άγκυρα επενέβη στον συριακό εμφύλιο στα τέλη Αυγούστου.

Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά ενημερώνεται από ευρύ δίκτυο ακτιβιστών που βρίσκονται επί του πεδίου στη Συρία.

Εκτιμά ποιες χώρες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές με γνώμονα τον τύπο του αεροσκάφους, τα πυρομαχικά, την περιοχή όπου γίνονται επιδρομές και άλλα στοιχεία.
Πηγή: skai.gr