Οικονομικά «ζόρια» για τη Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο

Σύμφωνα με το France 24 υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου δήλωσε πρόσφατα πως είναι αδύνατο για το κόμμα με τα σημερινά αποθεματικά του, να διεξαγάγει εκλογική καμπάνια για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Αναλυτικότερα ο Γραμματέας του Κόμματος και έμπιστος της Μαρίν Λεπέν, Nicolas Bay απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Europe 1 σημείωσε πως είναι αληθές πως το Εθνικό Μέτωπο σήμερα δεν διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για μία προεκλογική εκστρατεία όπως αυτή που έχει σχεδιαστεί. Παράλληλα τόνισε πως το Εθνικό Μέτωπο αντιμετωπίζει «μεθοδευμένο αποκλεισμό από την τραπεζική δανειοδότηση». Ο κ. Bay σημείωσε επίσης πως το Εθνικό Μέτωπο έχει λάβει αρνητικές απαντήσεις για δάνεια 27 εκατομμυρίων ευρώ από όλες τις γαλλικές τράπεζες.

Σε επικοινωνία που είχε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τις Societe Generale, Credit Agricole, BPCE και Credit Mutuel σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Σημειώνεται πως το Εθνικό Μέτωπο έχει αποστείλει σχετικά αιτήματα για χρηματοδότηση και σε τραπεζικούς οργανισμούς του εξωτερικού έχοντας επίσης αρχικά αρνητικές απαντήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως υπάρχει έντονη φημολογία, η οποία κυρίως προέρχεται από κύκλους του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος, η οποία αναφέρει πως θα υπάρξει σημαντική οικονομική ανάσα από ρωσικά πιστωτικά ιδρύματα.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης