Κλείσιμο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq. Από το χτύπημα, δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 48 τραυματίστηκαν, στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ. 

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το ΙΚ, διευκρινίζεται από το Amaq.

Εν τω μεταξύ, ο δράστης της επίθεσης  παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί, όπως προειδοποιεί η γερμανική αστυνομία, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για νέες επιθέσεις.

Ο ύποπτος που είχε συλληφθεί, χθες, λίγο μετά την τρομοκρατική ενέργεια, μετά από υπόδειξη αυτόπτη μάρτυρα δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Ο Πακιστανικής καταγωγής ύποπτος δήλωσε και αποδείχθηκε από τις έρευνες των γερμανικών αρχών πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με το συμβάν. Οι αρχές της Γερμανίας έκαναν γνωστό μόνο το μικρό όνομα του υπόπτου και την καταγωγή του.

Ντε Μεζιέρ: «Δε θα σταματήσουμε μέχρι να συλληφθούν οι υπεύθυνοι»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι οι ερευνητές εξετάζουν διάφορα στοιχεία όσον αφορά την επίθεση. «Μόλις ενημερωθήκαμε για την φερόμενη ανάληψη ευθύνης από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια συμμορία τρομοκρατών» είπε ο Γερμανός υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οι ερευνητές εξετάζουν αυτή τη στιγμή» τόνισε ο ντε Μεζιέρ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν θα σταματήσει ωσότου ο δράστης ή οι δράστες συλληφθούν».




Πηγή: skai.gr