Σε απεργία κατεβαίνει το προσωπικό καμπίνας της British Airways

Σε απεργία αποφάσισε να κατέβει το συνδικάτο Unite το οποίο εκπροσωπεί περίπου 2.500 ανθρώπους, πληρώματα καμπίνας της British Airways μετά από σχετική ψηφοφορία που έγινε σήμερα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων η συγκεκριμένη απεργία την οποία στήριξαν περισσότεροι από το 80% των μελών έρχεται καθώς οι αμοιβές που λαμβάνουν τα πληρώματα δεν είναι οι προβλεπόμενες.

Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του συνδικάτου σημείωσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας πως «τα μέλη μας δεν λαμβάνουν τους μισθούς που προβλέπεται. Οι μισθοί για τα πληρώματα καμπίνας πρέπει να ξεκινούν από τις 21.000 λίρες όταν σήμερα μετά βίας οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 12.000 λίρες ετησίως. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι πλέον αποδεκτή και θα υπάρξει έγκαιρη αναγγελία 7 ημερών και προς την εταιρεία».

Τα βρετανικά μέσα αναφέρουν πως σε περίπτωση που υπάρξει απεργία από το προσωπικό της BA οι καθυστερήσεις, οι αλλαγές, οι ακυρώσεις πτήσεων και τελικώς η ταλαιπωρία των επιβατών μέσα στην εορταστική περίοδο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την επιχείρηση.
Πηγή: skai.gr