Μήνυμα Ερντογάν: Mέχρι τέλους η μάχη με την τρομοκρατία - Η ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

"Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους" ήταν την Κυριακή το μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο της αιματηρής διπλής βομβιστικής επίθεσης, με 38 νεκρούς, έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε Παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 

Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις.«Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση», πρόσθεσαν οι TAK οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Κατά τη βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 155, δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των θυμάτων που είχε δώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών.



«Το ΡΚΚ πίσω από την επίθεση

Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει "σχεδόν καμία αμφιβολία" ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης.

"Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK", είπε ο Γιλντιρίμ.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών
 Σουλεϊμάν Σόιλου ορκίστηκε εκδίκηση για τα τρομοκρατικά πλήγματα.

Συνολικά 30 αστυνομικοί, επτά πολίτες και ένας ακόμη άνθρωπος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση, διευκρίνισε ο Σόιλου.

Ας σημειωθεί ότι
272 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, σε αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την τουρκική επικράτεια το 2016, oι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από το PKK όσο και από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙSIS).



Επικοινωνία Παυλόπουλου - Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, προς τον οποίο εξέφρασε προσωπικά τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ελληνικού λαού για την απεχθή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων.

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι "στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία".


«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο τη γειτονική χώρα και την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό» έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την αιματηρή επίθεση. 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr