Ρωσία: Μεγαλώνει η έξοδος του Χαλεπίου - 20.000 επιπλεόν άμαχοι έφυγαν

Ολοένα και μεγαλώνει η έξοδος των ανταρτών από τις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου λέει η Ρωσία, την ώρα που ο συριακός στρατός κάνει προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο του συνόλου της πόλης.

Περίπου 50.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες τις δύο τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος άμυνας ενώ πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 1.000 αντάρτες κατέβασαν τα όπλα τους καθώς έβλεπαν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να πλησιάζουν.

Εν τω μεταξύ, οι δυτικές δυνάμεις κάνουν συνεχώς έκκληση προς τη Συρία και τη Ρωσία να επιτρέψουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος παρακολούθησε τις συνομιλίες στο Παρίσι, δήλωσε: «Η Ρωσία και ο Άσαντ έχουν την ευκαιρία τώρα που οι δυνάμεις τους υπερισχύουν, να δώσουν μια μικρή χάρη».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοβ είπε ότι τα συριακά στρατεύματα ανέστειλαν την επίθεσή τους στην περιοχή για να επιτρέψουν στους αμάχους να φύγουν.

«Υπάρχει μια σταθερή ροή ανθρώπων που κινούνται μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων προς τις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές» είπε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή την Παρασκευή ενώ σήμερα Σάββατο περίπου 20.000 έχουν φύγει.

Οι τελευταίες εκθέσεις λένε βέβαια ότι η πόλη βομβαρδίζεται συνεχώς από αέρος.


Πηγή: skai.gr