HΠΑ: To ISIS έχει χάσει τουλάχιστον 50.000 μαχητές μέσα σε δύο χρόνια

Τουλάχιστον 50.000 τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ξεκίνησε να μάχεται ενάντιά τους σε Συρία και Ιράκ σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Μάλιστα αυτή είναι μια αρκετά συγκροτημένη εκτίμηση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η υποστήριξη των τοπικών δυνάμεων από τον συνασπισμό των ΗΠΑ απέδωσε μεγάλο όφελος που έχει μεγάλη σημασία στην παρούσα κρίσιμη στιγμή. 

Οι ΗΠΑ έχουν παράλληλα προειδοποιήσει ότι το ISIS αν και έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα μπορεί πολύ γρήγορα να ανασυνταχθεί και πολύ γρήγορα να αντικαταστήσει τους μαχητές που έχει χάσει.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού μπορούν να ενταθούν σε περιοχές όπως η Μοσούλη εκεί όπου τα ιρακινά στρατεύματα παλεύουν να ανακτήσουν την περιοχή αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν μπορέσουν να διασφαλιστούν οι ζωές των αμάχων.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει μεγάλο μέρος του εδάφους που κατείχε το 2014, εποχή κατά την οποία είχε καταφέρει τις περισσότερες προσαρτήσεις εδαφών. Τώρα οι μαχητές του πολιορκούνται από τη Ρωσία, τη Τουρκία, το Ιράκ, τη Συρία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. 


Πηγή: skai.gr