Ο πιλότος του αεροπλάνου της Σαπεκοένσε είχε προειδοποιηθεί για την έλλειψη καυσίμων

Ο πιλότος του αεροπλάνου που συνετρίβη στην Κολομβία τη Δευτέρα είχε προειδοποιηθεί πριν από την απογείωση από το αεροδρόμιο της Βολιβίας ότι μπορεί να μην είχε αρκετά καύσιμα.

Μια υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας εξέφρασε την ανησυχία της μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εφημερίδα Deber της Βολιβίας.

Εβδομήντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή, συμπεριλαμβανομένων των μελών της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου ενώ έξι άνθρωποι επέζησαν.

Οι κολομβιανές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος ξέμεινε από καύσιμα την ώρα που προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Μεντεγίν.

Σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε ο πιλότος ακούγεται να προειδοποιεί για «ολοκληρωτική ηλεκτρολογική αποτυχία» και «έλλειψη καυσίμων»

Την Πέμπτη, οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας της Βολιβίας ανέστειλαν την άδεια λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ LaMia, μέρος της οποίας κατείχε και ο πιλότος του αεροπλάνου που συνετρίβη. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Deber, η βολιβιανή επίσημη αρχή του αεροδρομίου της Σάντα Κρουζ είχε εκφράσει τις ανησυχίες της ότι το φορτίο καυσίμων του αεροπλάνου έφτανε μόνο για την ακριβή ώρα της πτήσης. 

Η εφημερίδα επεσήμανε τέλος πως η υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας η οποία πέθανε στη συντριβή, είχε πει πως ο πιλότος ήταν βέβαιος ότι είχε αρκετά καύσιμα. Παρά τις ανησυχίες της υπαλλήλου όμως, το αεροπλάνο ξεκίνησε την πτήση του.

Οι αρχές της Βολιβίας δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας. 
Πηγή: BBC - skai.gr