Η Μέρκελ πρωταγωνιστεί στο πρώτο εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης του Charlie Hebdo

To πρώτο φύλλο της γερμανικής έκδοσης της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κυκλοφόρησε σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Παρίσι αποδεκατίζοντας στην κυριολεξία την συντακτική του ομάδα.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδό του πρωταγωνιστεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Μαζί της κι ένα άλλο σύμβολο της μεταπολεμικής Γερμανίας, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης Volkswagen, που δίνει μάχη να ανακάμψει μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές αερίου των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.

«Η VW στηρίζει τη Μέρκελ» γράφει ο τίτλος και στο σκίτσο απεικονίζεται ένας μηχανικός της VW να «επιδιορθώνει» την 62χρονη Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε μια ράμπα συνεργείου αυτοκινήτου. Ο μηχανικός εμφανίζεται να λέει:

«Άλλη μια εξάτμιση και θα θέσεις υποψηφιότητα για επιπλέον 4 χρόνια».



Στις διαφημιστικές αφίσες που κυκλοφόρησαν η Άγγελα Μέρκελ απεικοινιζόταν να κάθεται στην τουαλέτα και να διαβάζει το περιοδικό. Τίτλος: «Σαρλί Εμπντό, σας ανακουφίζει».

Η σελίδα 2 του εντύπου είναι αφιερωμένη στην Γερμανίδα καγκελάριο. Εκεί ο αναγνώστης μπορεί να δει 9 γελοιογραφίες με πρωταγωνίστρια την Άγγελα Μέρκελ: να κάθεται σε μία πολυθρόνα και να την μεταφέρουν, ως Φιντέλ Κάστρο ή ακόμα και να έχει την κόμη της διακοσμημένη με ένα λουκάνικο.

«Προς το παρόν πηγαίνει πολύ καλά. Είναι συλλεκτικό κομμάτι!» επισήμανε νωρίτερα σήμερα ο Λούντβιχ, ένας εφημεριδοπώλης στο Αλεξάντερπλατς στο Βερολίνο, που είχε προς πώληση 150 φύλλα της εφημερίδας με αντίτιμο 4 ευρώ το ένα.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί αναγνώστες δήλωσαν ότι αγόρασαν την εφημερίδα ως ένδειξη συμπαράστασης, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών με 12 νεκρούς εναντίον των κεντρικού γραφείων της τον Ιανουάριο του 2015.

«Για εμένα, υποστηρίζω αυτό περισσότερο από συναίσθημα και θέλω να συνεχίσει να εκδίδεται τώρα που μόλις ξεκίνησε» είπε ο Τιμ Βένεμαν.

Διακόσιες χιλιάδες φύλλα τυπώθηκαν στην Γερμανία, ο διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τα αντίτυπα του γνωστότερου σατιρικού περιοδικού της χώρας, Titanic. Κάποια άρθρα θα είναι πρωτότυπα, κάποια άλλα μεταφρασμένα από τα γαλλικά.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ