Επικοινωνία Μέρκελ με Ερντογάν - Όσο ψωμί δώσετε τόσα κεφτεδάκια θα κάνουμε!

«Την ανάγκη η ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της έναντι της Τουρκίας όσον αφορά το προσφυγικό» συζήτησαν την Πέμπτη Ταγίπ Ερντογάν και Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από ανάλογη επικοινωνία της καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων των γειτόνων. 

«Στην επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη την ανάγκη για δίκαιη και διαρκή λύση στο Κυπριακό» ανέφεραν ακόμη οι προσκείμενες στον Ερντογάν τουρκικές πηγές.

Σύμφωνα πάντα με την Άγκυρα, ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε από την καγκελάριο να αναλάβει «πιο ενεργή δράση» στην πρόληψη των δραστηριοτήτων και τον αποκλεισμό των οικονομικών πόρων του παράνομου Κόμματος του Κουρδιστάν Εργατών (ΡΚΚ) και τους υποστηρικτές του Μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τους οποίους κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση για την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

«Η υπομονή μας με την Ευρώπη εξαντλείται» διεμήνυσε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν«Η Τουρκία είναι Ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδύνατον να την εκδιώξετε από την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Όσο ψωμί μάς δώσετε τόσα κεφτεδάκια θα κάνουμε!» ανέφερε δε, ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους. 

Μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο ότι θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις προοπτικές της Τουρκίας στην ΕΕ, απέστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Euractiv.com. 
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας