Γαλλία: Ανήλικος μαθητής μαχαίρωσε καθηγητή σε λύκειο του Μονμπρισόν

Ένας καθηγητής 58 ετών προσπαθώντας να χωρίσει μαθητές λυκείου οι οποίοι συνεπλάκησαν στην αυλή του σχολείου μαχαιρώθηκε από 15χρονο μαθητή.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) σε Λύκειο στην περιοχή του Μονμπρισόν στον Λούρο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο 15χρονος μαθητής μπαίνοντας στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, έβγαλε από την τσάντα του μία ευμεγέθη λάμα μαχαιριού και επιτέθηκε σε συμμαθητές του. Ο 58 ετών καθηγητής που βρισκόταν κοντά στο σημείο προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση και δέχθηκε δύο χτυπήματα από τον νεαρό δράστη.




Λίγο μετά το συμβάν ο καθηγητής μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Από την έρευνα που έχουν διεξάγει οι αρχές προκύπτει πως στην τσάντα του ανήλικου μαθητή υπήρχαν ακόμη 3 μαχαίρια και μία φιάλη αλκοόλ.

Ο μαθητής θα υποβληθεί άμεσα σε τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά την διάρκεια της επίθεσης.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης